Közlemény - eredményhirdetés

„Az iskola diákszemmel. Képek az iskola nem nyilvános életéből” fotópályázatunkra beérkező pályamunkák kiértékelésének eredményeként a pályázatokat elbíráló bizottság úgy döntött, hogy első díjat a beérkező pályázatok egyike számára sem ítél oda. Legjobb pályamunkaként a zsűri dicséretben részesíti Czoguly Mária-Mónikát, a Zajzoni Rab István Középiskola XI-es diákjának pályamunkáját. Az alábbiakban ebből közünk – a szerző beleegyezésével – két fotót, a hozzájuk tartozó szöveggel együtt.



„A szivarozás egyik betiltott tevékenység az iskolában. Ám a diákok nem hagyták annyiban. Úgy gondolták, hogy a tanároknak nincs jogukban ezt megtiltani nekik. Leültek és tanácskoztak mi tevők legyenek. Sokat gondolkoztak, de rájöttek, hogy a szolgálatos tanárok sosem mentek hátra egészen a fiú vécéig, amely az udvar hátsó felében helyezkedik el, hogy szemmel tarthassák a szüneten levő diákokat. Így lett a fiú véce hátánál levő kis sarokból a „Nagyok helye”, azaz szivarozó sarok. Ezek a nagyok többnyire minden évben a végzős osztályban levő diákok. Mindig szokott lenni egy őr, amely ha egy tanárt lát közeledni, azonnal riasztja társait, és amire odaér a tanár minden olyan mintha semmi sem történt volna.”


  „Iskolánk épületében van egy kis sarok egy polccal, ahol különböző témájú könyvek találhatók. Ez a kis sarok rejtve van egy dús levelű növény által, amelynek a nevét egy diák sem ismeri csak örülnek, hogy létezik. Ide sokszor behúzódnak a kis diákok, hogy rejtetten olvassanak, zavartalanul, vagy a nagy diákok bújnak el a szolgálatos tanárok elől, hogy ne rakják ki őket szüneten az udvarra. A képen szereplő kislány rejtőzik el legtöbbször a világ elől, hogy olvashasson egy picikét nyugodtan, mivel zajos osztálytársai mellett nem tud. Olyan picike, hogy a bozótos növény teljesen eltakarja, így a tanárok valójában nem veszik észre, hogy ott tartózkodik.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése