Szocioportrék: Kolozsvár színfoltjai. Pályázati felhívás

A BBTE Vizuális Műhely pályázatot hirdet a fenti címmel, Kolozsvár társadalmilag érdekes színtereinek és/vagy lakóinak bemutatására. A pályázatra a szabadon választható téma egy-két oldalas esszészerű leírásával lehet jelentkezni, amelyet 3-5 saját készítésű fotóval kell dokumentálni. Az elfogadott pályázati anyagok bemutatásra kerülnek 2015 április 23-25 között, az idei Szociológus Napok keretében, a fotókból pedig ugyanezen rendezvény keretében kiállítást szervezünk. 

A pályázatokat elektronikusan lehet elküldeni a bbte.vizualis.muhely@gmail.com email-címre, leadási határidő 2015 április 17, déli 12 óra. A fenti email-címről egyúttal további információk is kérhetők.


Néhány ötlet:

Társadalmi mozgalmak (pl.  abortuszellenes tüntetések, Critical Mass, AHome)

Ószer

Az a férfi (állítólag foglalkozása szerint mérnök), aki papír hulladékot gyűjt. A városban gyakra látható amint egy kisebb szekeret húz maga után.

A Főtér környékén tevékenykedő fogyatékos árus, aki egy mozgó standot húz maga után, és autóba való apró dolgokat árul: illatosító és hasonlók

Utcai zenészek (kik, mennyit kereshetnek, mit zenélnek, milyen hangszerekkel,stb.)

Csődbement boltok listája (felismerhetők, mert az ablakban általában régi kolozsvári fotók vannak kitéve). Egy erről való "térkép" és egy rövid leírás érdekes lenne

Kukázók, hulladékgyüjtők

Koldusok (helyszínek, életkor, tipikusan felmutatott bajok-betegségek - "tőkék", amik szánalmat keltenek az emberekben – megfigyelhető koldus stratégiák )

Diákok átal használt érdekes helyszínek (milyen jellegű helyek, hol vannak, mi történik ott?)

Hogy néz ki egy hajléktalan szálló?



És persze a sor folytatódhat, Kolozsvár színes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése